angol
draga

Az éves haltermelés 1800 tonna. Előállítunk bel- és külpiaci értékesítésre ivadékot, tenyész-, sport- (horgász) és étkezési halakat. teherauto Az értékesített hal mintegy 30-40%-a évtizedek óta az EU országaiba talál gazdára, a többit visszatérő hazai horgászegyesületeknek, kereskedelmi- és vendéglátó egységeknek, valamint társgazdaságoknak adjuk el. Köszönhetően a technikai, technológiai fejlesztéseknek, igény szerint folyamatos ellátást tudunk biztosítani a különböző fajú és korosztályú halakból vevőink számára.
Cégünk részt vesz a dél-alföldi régió halellátásában (pl. Baja és térsége, Szeged és környéke stb) továbbá jelen vagyunk a különböző halászléfőző versenyeken és halfesztiválokon (pl.: Bajai Halászléfőző Népünnepély, Nemzetközi Szegedi Tiszai Halfesztivál).
A halgazdaság vezetése - kezdettől fogva - kiemelt figyelmet fordít a hazai és nemzetközi kutatási eredmények megismerésére és azok hasznosítására. Részt veszünk a magyar szakmai szervezetek munkájában és azok külföldi kapcsolatainak ápolásában. Megtiszteltetésnek vesszük, ha tapasztalatainkat megoszthatjuk a gazdaságunkba látogató érdeklődő szakemberekkel.

Társaságunk az ország halellátásában betöltött szerepe mellett fontos feladatotlát el a természetvédelem, a vízgazdálkodás és az intenzív agrárgazdálkodás összekapcsolásában. natura A tórendszer a Pusztaszeri Tájvédelmi körzet részeként a NATURA 2000 hatálya alá tartozik, ezen belül a Fehértói tavak nagy részére a vizes élőhelyeket szabályozó Ramsari Szerződés előírásai is vonatkoznak. A természetvédelmi területként is funkcionáló halastavakat bel- és külföldi "természetbarátok", hivatásos és amatőr ornitológusok, valamint természetfotósok rendszeresen felkeresik, akik nálunk szívesen látott vendégek.


© SZEGEDFISH KFT. © Tel.:06/62-461-444 Design by Zéé
Cégnyilvántartó: Szegedi Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszám: 06-09-002252