angol
draga

draga2

halaszgep

diszoklevel


Szegedfish bemutatkozó video Letöltés mpeg formátumban (330MB)

A SZEGEDFISH Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. fő tevékenységi köre a tógazdasági haltermelés.

A Szeged várostól ÉK-i irányban elhelyezkedő szikes legelőkön 1930-ban Hatolykai Pap István tervei alapján kezdődött el a tógazdaság építése, amely az elmúlt évtizedekben történt fejlesztések eredményeként közel 2100 hektáros halastórendszerré fejlődött. Köszönhetoen a különleges földrajzi adottságoknak (mikroklíma, talajadottságok, kedvező vízellátás, stb.) valamint az itt dolgozó mérnökök kutatómunkájának, a tavakban előállított halak kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek. A körtöltéses halastavainkban a következő halfajokat termelünk a HACCP Élelmiszerbiztonsági rendszer alapján, szigorúan ellenőrzött technológia szerint:

szegedi tükrösfehér busa.amurcsuka
ponty............................ fehér busa........................... amur............................. csuka

harcsasullo
harcsa..............................süllő


Társaságunk több évtizedes kutatómunkája eredményeként a helyi adottságokhoz jól alkalmazkodó, genetikailag ellenálló, zsírszegény és kiváló ízű, államilag elismert önálló tájfajtát tenyésztett ki: a Szegedi Tükrös Pontyot. Gazdaságunk a Földművelésügyi Minisztérium által elismert tenyésztő
szervezetként akkreditált keltetőállomást üzemeltet.
ivadék

A tavak szaporítóanyaggal történő ellátása önálló törzsállományból mesterséges keltetés révén történik. Az első évben néhány hektáros kisebb tavakban neveljük az ivadékot saját receptúránk szerint készített ivadéktáp segítségével. A tenyész-, sport- és étkezési hal nevelése nagyobb tavakban történik, a fajra és a korcsoportra kidolgozott technológia alapján. A két- és háromnyaras halak etetése kizárólag teljes értékű takarmánybúzával és kukoricával történik. A tórendszer halállománya folyamatosan humán- és állategészségügyi ellenőrzés alatt áll az állathigiéniai előírások maximális betartatása mellett.


© SZEGEDFISH KFT. © Tel.:06/62-461-444 Design by Zéé
Cégnyilvántartó: Szegedi Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszám: 06-09-002252