A Szegedi tükörponty elnyerte a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy használati jogát.
A Szegedi tükörponty elismert, önálló tájfajta, amely zsírszegény, tiszta ízű hússal rendelkezik. Mindez nem csupán a genetikai adottságoknak, hanem Fehértó különleges földrajzi adottságainak (mikroklíma, szikes talaj, kedvező vízminőség) továbbá a Szegedfish Kft. dolgozói által alkalmazott szigorú haltermelési technológiának köszönhető, ezért uniós földrajzi oltalomjelzés alatt áll. A termelési folyamat a HACCP Élelmiszer-biztonsági rendszer szerint ellenőrzötten, természetes körülmények között történik, az állatjóléti, állatvédelmi előírások betartása mellett.
Az Európai Unió elvárásainak megfelelően a halfeldolgozóban a vevők igényei szerint történik a halak konyhakésszé tétele. A filézési eljárással gyakorlatilag kizárjuk a halban lévő szálkák okozta sérülés veszélyét.
A Szegedi tükörponty gondos feldolgozás, filézés után a híres Szegedi Halászlé és sok egyéb finom halétel alapanyagát adja.